fredag 29. april 2016

Oppkobling av oppgave 01 - lage en krets

Første oppgave i Arduino er å koble opp en enkel krets med motstand, trykkbryter, lysdiode og spenning på 5V.



Tenker at det kan bli mange lærerike oppgaver ved bruk av et slikt sett i videregående skole.

På Ipaden kunne jeg tegne koblingsskjema over oppkoblingen.

I modul 01 er det flere små oppgaver. Neste oppgave var å koble opp 2 brytere i serie.


2 brytere i serie, lysdiode og motstand


3 kommentarer:

  1. Har erfaring med elever fra TIP, som syns elektro er kjedelig. Men med variasjon i undervisningen øker motivajonen til elevene. Det du viser her er et pedagogisk blinkskudd der elevene gjennom enkle koblinger får visualisert hvordan de ulike bryterne virker. Regner med at modellene du har, også kan brukes til å vise ulik type brytere. Feilsøking i kretsen kan du ogå få vist. Noe for oss på vg1 elektro også dette her. Forsto det slik at du brukte strømforsyninga fra PC'n, så da blir logistikken enklere også.

    SvarSlett
  2. Funket slike oppkoblinger på TIP i Molde burde det funke hos oss også. Har hatt noen diskusjoner på jobben om at dette er vanskelig og uoversiktlig for TIP vg1 elever. Med din tilbakemelding her og min lille erfaring så tror jeg at å koble opp slike kretser må være veldig gøy og lærerikt. Som jeg har forstått så finnes det mange tilleggkomponenter å få kjøpt til Arduino-settene. Tenker at det er bare fantasien som stopper på hva en kan gjøre.
    Jeg ble litt engstelig for å bruke strømforsyning fra PC- var litt redd for hva om jeg kortsluttet noe. Dette har vel kanskje du litt erfaringer med? For å helgardere meg mot uhell brukte jeg Ipad-laderen og den USB-ledningen som fulgte med.

    SvarSlett
  3. Jeg har ikke erfaring med utstyret du har vist i ditt innlegg. Husker 15 år tilbake i tid, da jeg underviste vg1 elever på mekanisk, 5 timer elektronikk i uken, at motivasjonen til var veldig lav. Men motivasjonen og stemninga i klassen var så mye bedre da vi jobbet med ulike praksisrettede modeller.
    Og du viser at du har et stort spekter å spille på, håper elevene setter pris på det.

    SvarSlett