tirsdag 5. april 2016

Hospitering hos 3DNet


Hentet fra 3DNet sin egen hjemmeside:

Vi tilbyr et stort utvalg av 3D-printere og filament til 3D-printere, til svært konkurransedyktige priser. Vi fører det italienske 3D-printer-merket Sharebot, kinesiske Wanhao, polske Zortrax, latviske Mass Portal, nederlandske Ultimaker og amerikanske M3D. For øvrig har vi en del annet tilbehør og utvider fortløpende utvalget. Har du forslag eller ønsker om nye produkter vi burde ta inn, ta kontakt! Vårt vareutvalg styres direkte av forslag og tilbakemeldinger fra miljøet.
Denne lille bedriften fikk jeg lov komme til å se hvordan de jobbet med 3D-printing og filamenter. Jeg har i utgangspunktet ikke sett 3D-print i annet materialer en det jeg vil kalle plast og gips. Disse gutta leter i markedet og finner nye typer filamenter som de tar inn og selger videre til oss. PLA-plast er den vanligste men det finnes et hav av andre produkter å bruke . Se nettsiden til 3DNet om filamenter for å lære mer om de forskjellige produktene og bruksområdene til dem.. 
Har laget en liten videosnutt fra min hospitering hos 3DNet.


4 kommentarer:

  1. Dett er virkelig spennende, hvor kommer dette til å ende? Hva vil begrensningen være? Det ser jo ut til at man kan printe deler i nesten alle slags materialer. Kommer vi om få år til å ha en 3D-printer på alle delelager og hva kan man lage med en slik printer om noen år?
    Jeg mener dette som du driver med her må være simulering. Hvis elevene dine på VG1 TIP tegner en komponent på sin PC og printer ut denne må da det absolutt være simulering.

    SvarSlett
  2. Fra å ikke vite noe som helst om 3D printing til å følge dine innlegg og videosnutter, har vært både interessant og lærerikt. Det som virker særlig spennende er tilgangen til nye typer filamenter. Godt jobba Gunn, håper elevene dine setter pris på den innovative utviklingne innenfor 3D printing du formidler.

    SvarSlett
  3. Virkelig flott, har behov for en nyere bil, kan du printe en til meg?

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er greit Johannes. En Ford Focus RS er under produksjon til deg..
      https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10208439362411872&set=o.720827301383732&type=3&theater

      Slett