tirsdag 3. november 2015

Egen hospitering og egen undervisning

Hospitering

I forbindelse med studiet Anvendelse av ny teknologi i læringsarbeiedet skal jeg hospitere ti dager, der jeg kan lære ny teknologi for å anvende i egen undervisning.

I skrivende stund har jeg hatt en dag på ProNor der jeg har fått introduksjon i 3D-printing og 3D-tegning noe som vi skal komme igang med på vg1 TIP og i teknologi- og forskningslære. I november skal jeg på tegnekurs hos ProNor og etter tegnekurset skal jeg ha en dag der jeg skal lære å printe i plast og gips. Dette vil jeg komme tilbake til når hospiteringen er gjennomført.

I begynnelsen av oktober var jeg 2 dager på Gjennestad vgs. På Gjennestad har Ipad vært elevenes plattform i snart 5 år. Det å få snakket med lærere og It-ansvarlig var lærerikt og inspirerende.
Foruten å utveksle div Apper var det å lage kurs i Itunes U som jeg virkelig har hatt glede av å lære å bruke.
Itunes U er Apple sitt eget "universitet" der alle i utgangspunktet kan lage kurs. Er ikke skoleeier registrert hos Apple kan du ikke lage åpne kurs, men kurs for opptil 50 stk pr. kurs. For en klasse holder dette i massevis. I et kurs kan du dele både lærestoff og ha innleveringer og sette karakter. Det er intuitivt å lage kursene så brukerterskelen er lav.
Jeg holder av og til noen Ipad-kurs for andre lærere. I oktober hadde jeg et kurs for TIP-lærere på en annen skole i Akershus. Til kurset laget jeg et Itunes U kurs der jeg samlet informasjon om bruk av div apper i undervisning, undervisningsopplegg og litt om IKT i undervisning. Erfaringen jeg sitter igjen med var positivt. Når vi fysisk var ferdig med kurset hadde lærerne et digitalt kompendium de kunne ta med seg og jobbe videre med i eget tempo og interesse. Kurset har de helt til de evt. sletter det.
Med den erfaringen jeg har fått vil jeg prøve å lage kurs til mine elever på TIP i for eksempel drivverk. Dette kurset vil de også kunne ta med seg den dagen de ikke er elev lengre på Rud.

Brettboka-konferansen  den 26 og 27 oktober i Sandefjord er en konferansen som Brettboka inviterer til. Den har vært arrangert i noen år for lærere, skoleledere, it-ansvarlige og andre  som er interessert i digitale læremidler. Her er det foredrag, utstillere og kursdeltakere som deler mer en gjerne av sin kunnskap og erfaringer med hverandre. Clarify digitale ordbøker som jeg fikk informasjon om på Gjennestad fikk jeg enda mer kjennskap til på konferansen. Siden Akershus FK ikke har avtale med Clarify får ikke vår skole tilgang til alle ordbøkene som ligger ute på nett. Clarify kunne fikse det for oss og nå har vi tilgang til det vi måtte trenge av digitale ordbøker.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar